Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Yaşanabilir bir Dünya için ‘Sıfır Atık’ mücadelesi

Yaşanabilir bir Dünya için ‘Sıfır Atık’ mücadelesi

Yaşanabilir bir Dünya için ‘Sıfır Atık’ mücadelesi

Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlügü’nce, TMMOB Çevre Mühendisleri Odasi’nin katkilariyla, kaynaklarin dogru kullanilmasi amaciyla “Sifir Atik” paneli gerçeklestirildi. Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen panele; Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Seyhan Ilçe Milli Egitim Müdürü Izzettin Aydin, TBMMOB Adana IKK sekreteri Erol Salman, Çevre Mühendisleri Odasi 2. Baskani ve Adana Sube Baskani Kenan Dogan, Elektrik Mühendisleri Odasi Adana Sube Baskani Mehmet Mak meslek örgütlerinin ve Çevreci paydas kurum ve kuruluslarinin temsilcileri katildi.

 

“ÇEVRE SORUNLARI, GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLI SORUNU HALINE GELDI”

Panelin açilisinda konusan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, çevre sorunlarinin günümüz dünyasindan en önemli sorun haline geldigini kaydetti. Çevre ile sagligin bütün olarak degerlendirildigini ifade eden Baskan Akay gerçeklestirilen panelin özellikle de atik yönetim sistemine vurgu yapilarak aslinda saglikli bir çevreye ulasmada ciddi bir katki sunulacagina inandigini söyledi.

 

“BUGÜN ALACAGIMIZ ÖNLEMLER, YARINIMIZIN YASAM GARANTISI OLACAK”

Daha önce tüm düsüncelerin ekonomi üzerine yogunlastigini ifade eden Baskan Akay konusmasini söyle konustu; “Bugün dünyada artik ekonomiyi de kisitlayan en temel nokta çevre oldu. Çünkü Dünyanin kaynaklari azaliyor, nüfus gittikçe artiyor. Önümüzdeki süreçte sanayilesmenin çesitli etkilerinin getirdigi sikintilari, özellikle saglik açisindan yasamaya devam edecegiz. Bugün COVID-19 salgininda çevresel faktörlerin ne derece önemli oldugunu bir kez daha gördük. O nedenle bugünden alacagimiz önlem ve yapacagimiz islemler,  yarinimizda temiz çevrede yasama garantisi olacak.

“SIFIR ATIK PROJESI HALKIMIZIN DESTEGIYLE BASARIYA ULASACAK”

 Bu nedenle bundan sonra daha az atik için ayristirarak toplama sistemini daha da gelistirecek ve atiklari geri dönüsümle ekonomiye, dolayisiyla yasama yeniden kazandirmak için çalismalarimizi yogunlastiracagiz . Bunu da Belediye, ilgili kurumlar ve en önemlisi halkimizla basaracagimiza inaniyorum. Bu vesileyle bilgileriyle panele deger katacak olan bilim insanlarina, Çevre konusunda faaliyet gösteren paydas kurum ve STK’lara ve katilimcilara tesekkür ederim”

PANELISTLER SIFIR ATIK YÖNETIM SISTEMINI ANLATTI

Daha sonra Çevre Mühendisleri Odasi 2. Baskani ve Adana Sube Baskani Kenan Dogan çevre konusunda kisa bir sunum yapti. Ardindan Panele geçildi. Panelde, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümünden Doç Dr. Ece Ümmü Deveci ve Doç Dr. Çagdas Gönen “Sifir Atik Yönetim sisteminin kurulumu ve sürdürülebilirligi”, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma, Sifir atik ve iklim degisikligi Dairesi Sifir Atik Müdürü, Çevre Yüksek Mühendisi Gökhan Yaman, “Gaziantep Büyüksehir Belediyesinde Sifir Atik uygulamalari”, Adana Çevre ve Sehircilik Müdürlügünden Çevre Yüksek Mühendisi Fatma Yildirim Sönmez, “Sifir Atik sisteminin kullanimi” ve Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve kontrol Müdürlügünden Çevre Yüksek Mühendisi Dr. Seçil Bozkurt “Seyhan Belediyesinde sifir atik yönetim sistemi çalismalari” konusunda sunumlarini gerçeklestirdi.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı